Energy management

Het gezinsbudget onder controle houden is niet altijd eenvoudig. Een energy management systeem vereenvoudigt deze taak dankzij een intelligente en geconnecteerde technologie voor de woning. Dit systeem geeft eigenaars gedetailleerde informatie over de elektrische installatie en maakt zo een actief beheer en een doeltreffender energiegebruik mogelijk. 

 

Een eenvoudige innovatie voor elke woning

Het is niet nodig om energie-expert te zijn om de woning te besturen. Het is, zelfs vanop afstand, mogelijk om alles in real time op te volgen en het energieverbruik zodanig te beheren dat men energie bespaart. Het systeem laat toe de elektrische installaties (verwarming, verlichting, etc) beter te controleren, de bewoners te verwittigen in geval van onregelmatigheden, om indien nodig de zonne-installaties optimaler te benutten en om de energiefactuur beter te begrijpen.

Dankzij deze technologie kan elk individu betere beslissingen nemen inzake zijn eigen energieverbruik en de veiligheid en performantie van zijn woning verbeteren.  

Eenvoudige installatie en een werking binnen handbereik

Het systeem bestaat uit intelligente, geconnecteerde onderdelen die rechtstreeks op het schakelbord geïnstalleerd worden. Ze verzamelen 24 uur op 24, 7 dagen op 7 gegevens over de elektrische installatie en sturen de verzamelde informatie rechtstreeks naar de smartphone of tablet van de eigenaar via de app.

 

Het kan hierbij gaan om:
- Meldingen (waarschuwingen betreffende gedetecteerde problemen, precieze diagnose van de problemen,…)
- Informatie over het energiegebruik (opvolging van het elektriciteitsverbruik, inschatting van de energiefacturen, informatie over de productie/het verbruik van zonne-energie, enz.)
- Beheer van de lasten (beheer vanop afstand van de zware lasten zoals de boilers, warmtepompen, het laden van de elektrische auto, maar ook de planning van de automatische activering/uitschakeling van de lasten)

Besparing tot 30% op de energiefactuur

Verwacht wordt dat de energiefactuur de komende jaren gaat stijgen. Het wordt dus belangrijker om het energieverbruik van de woning te beperken zonder aan comfort te verliezen. Men kan het energieverbruik van de woning efficiënt controleren en tussenkomen waar nodig. Dit kan leiden tot een besparing van 30% op de jaarlijkse energiefactuur.

U bespaart
 energie

Met energy management wordt uw huishoudbudget strikt nageleefd. Volg uw totale energieverbruik en de individuele belastingen, maak ramingen van uw elektriciteitsrekeningen, bepaal een maandelijks energiebudget en volg het in real time... dit alles met de Wiser Energy app. Met Energy Management by WiserTM begrijpt u de energierekening beter en heeft u controle over uw energieverbruik. U kunt op afstand kritieke belastingen in uw woning, zoals waterverwarmers, pompen, laadpalen voor elektrische auto’s, enz. bedienen. U kunt ze overal in- en uitschakelen om voordeel te halen uit een goedkoper daltarief en om uw energierekeningen te doen dalen. Energy Management kan ook uw gas- en waterverbruik volgen. (vanaf Q4 2019)

 

Inzicht krijgen in uw elektriciteitsnetwerk

Maak uw woning veiliger voor uw gezin en voor  uw bezittingen. Laat energy management uw elektrische installatie 24/7 volgen. Als er een elektrische fout optreedt of er abnormaal veel energie verbruikt wordt, zal u een alarmmelding via de app krijgen. Met de app kan u ook al uw kritische apparatuur  monitoren en bedienen van overal, en indien  nodig in- en uitschakelen.

 

Haal het maximum uit zonne-energie

Om het maximum te halen uit een installatie met zonnepanelen hebt u een actief energiebeheer nodig: op het juiste moment omschakelen tussen eigen verbruik en het stroomnet, en kiezen tussen de verkoop en de opslag van energie. Geconnecteerd met uw fotovoltaïsch systeem, geeft Energy Management u een realtime inzicht in uw energieproductie en in de oplading van uw batterijen. De app geeft waarschuwingen bij afwijkingen, zoals een onverwacht lage productie van zonne-energie. Verkrijg een beter rendement van uw investering  in zonne-energie.