Energy management

Toegang tot slimme energietechnologie voor commercieel, industrieel en residentieel gebruik. Raadpleeg en gebruik snel nuttige en real time gegevens voor consumptie en productie. Voeg gas- en watergegevens toe voor een compleet overzicht. Van energiemetingen via Modbus voor meerdere sites tot dynamische load balancing voor zelfvoorziening en stroomonderbrekerbeveiliging.

 

Ontdek en bewaar je energiegegevens op een efficiënte manier.

Krijg nauwkeurige inzichten in realtime voor (stand-by) energieverbruik en energievreters. De gebruiksvriendelijke Smappee-app en het Smappee Dashboard zorgen voor een duidelijk en uitgebreid overzicht van je energieverbruik, waar je ook bent. Cijfers worden op een duidelijke manier weergegeven: per dag, week, maand of jaar. Je kan zelfs ramingen en kosten voor elektriciteit, zonne-energie, gas en water bekijken.

Toegang tot volledige submeting.

Met Smappee krijg je een grondig inzicht in het energieverbruik van toestellen of toestelgroepen. Gebruik Smappee voor een nauwkeurige submeting, via klemmen in de zekeringkast, of verbind een specifiek toestel met een Smappee Switch. Smappee kan ook bepaalde huishoudelijke toestellen identificeren via zijn unieke, gepatenteerde NILM-technologie, een technologie die elektrische ladingen ontleedt.

 

Geoptimaliseerde zelf-consumptie voor meer besparing.

Maximaliseer de voordelen van zonnepanelen op je dak en andere hernieuwbare energieën. Dankzij de lokale dynamische load balancing die de energiestromen slim beheert, gaat overtollige energie niet naar het net, maar wordt ze gebruikt voor je slimme toestellen.

Eindeloos veel mogelijkheden.

Het realtimeoverzicht van je energieverbruik, de tools voor gegevensvisualisatie en de beheeropties van Smappee bieden bedrijven en consumenten eindeloos veel mogelijkheden. Smappee biedt precies de juiste oplossing, ongeacht de elektriciteitsinstallatie, uitdagingen of omstandigheden. Van slim autoladen en een geoptimaliseerd eigen verbruik tot energiemetingen via Modbus voor meerdere sites: je kunt precies de functies en diensten kiezen die je nodig hebt. Zo krijg je een oplossing die perfect is afgestemd op jouw behoeften.

Slim autoladen.

Smappee werkt vanuit het schakelpaneel om energiestromen te beheren, te controleren en te harmoniseren, met inbegrip van laadpunten. Als het energieverbruik in een bepaalde zone stijgt, bijvoorbeeld als gebruikers beginnen te koken of een productielijn op volle capaciteit draait, dan beheert Smappee de energiestromen automatisch, zodat er minder energie naar de laadpaal gaat en er geen zekering doorbrandt.

 

Geoptimaliseerd eigen verbruik.

Energie van fotovoltaïsche installaties moet in de eerste plaats verbruikt worden door apparaten en toestellen, voor ze teruggestuurd wordt naar het net. Zelf geproduceerde energie verbruiken maakt niet alleen de wereldwijde energietransitie mogelijk, maar zorgt ook voor enorme besparingen op energiekosten. In plaats dat overtollige energie terugkeert naar het net, zorgen energieregelaars zoals Smappee Infinity ervoor dat de geproduceerde zonne-energie naar slimme apparaten of batterijen gaat

 

Dynamisch load-balancing.

Smappee kan energiestromen automatisch optimaal beheren via geïntegreerde systemen van andere fabrikanten, de Smappee Switch en zelf aangemaakte scenario’s. Waarom zou je je zonne-energie bijvoorbeeld niet gebruiken voor je warmtepomp of opslaan in je thuisbatterij, in plaats van ze terug naar het net te sturen? Beheer energiestromen automatisch, zodat er minder energie naar de laadpaal van je elektrische auto gaat als je begint te koken. Zo zal er geen zekering doorbranden. Door je energiestromen te controleren kun je de energie-efficiëntie en je eigen verbruik optimaliseren. Zo wordt je woning of gebouw een slimme, gedecentraliseerde energiehub.