LADEN THUIS, OP HET
WERK EN ONDERWEG

Een laadpaal is een snelle en veilige manier om je elektrische wagen op te laden. Wij zorgen voor de juiste keuze, en een deskundige installatie van laadoplossingen bij je thuis, op het werk en onderweg.

 

Bent u uitbater van een horecagelegenheid? Wij leveren ook oplaadpunten voor fietsen, volledig naar wens met bedrijfslogo of naar eigen ontwerp. Bied uw gasten een extra service, terwijl ze genieten op uw terras of in uw zaak.

Opladen auto

Waarom een laadpaal?

Steeds een volledig opgeladen auto

Wanneer je een elektrische auto hebt, is het fijn om ook toegang te hebben tot een eigen laadpaal. Een laadpaal laadt de auto aanzienlijk sneller op, waardoor je elke dag  een volledig opgeladen auto hebt.

 

De oplader die bij de auto is bijgeleverd, is in feite enkel bedoeld voor noodgevallen. Deze noodlader kan bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer de auto leeg is en er geen oplaadpaal in de buurt is. Veelvuldig gebruik maken van deze noodlader kan meerdere gevaren met zich meebrengen. Bij een goede kwalitatieve laadpaal, dewelke juist geïnstalleerd is, is de kans dat dit gebeurt erg klein.

Veilig laden

Omdat elektrische auto's een grote accu hebben, worden deze vaak een aantal uur onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de automaten afslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadpunt is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

 

 

Sneller laden

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto's met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en uw netaansluiting, gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

 

Stroom verrekenen

Wellicht gaat u thuis de elektrische auto opladen en wilt u de geladen stroom verrekenen met uw werkgever of leasingmaatschappij. Of u plaatst een laadpaal voor het bedrijf en wil dat gebruikers betalen voor de geladen stroom. In tegenstelling tot een gewoon stopcontact, is dit met een laadpaal eenvoudig mogelijk. Een laadpaal biedt daarnaast functies om onder andere in te stellen wie mag laden, wanneer en tegen welke kost.

 

 

Type aansluiting

De autofabrikant heeft bepaald welk type stekker uw elektrische auto heeft. Zoals dat vaak gaat in een nieuwe markt wilde de diverse partijen hun, al dan niet gepatenteerde systeem, tot standaard verheffen. Al snel zagen de fabrikanten in dat het niet praktisch is als elke auto een eigen type stekker zou hebben. Dit werd gesteund door de energieleveranciers en de politiek. Ook handig wanneer je met je auto naar het buitenland wil!

Type1 stekker (Yazaki, J1772)

De Type 1 stekker komt met name in de VS en in Japan voor. In België komt deze stekker minder voor, omdat deze stekker eigenlijk is gemaakt voor een 110V-aansluiting. Het opladen van een elektrische auto met de Yazaki stekker kan wel, maar het opladen gaat vele malen langzamer. Bij het laden met de Type 1 stekker wordt slechts gebruik gemaakt van één van de drie beschikbare fasen van krachtstroom. 

Type2 stekker (Mennekes)

De Mennekes stekker is door de Europese commissie aangewezen als standaard voor het opladen van elektrische auto’s. Het voordeel van de Mennekes stekker is dat het mogelijk is om zowel met 1-fase (stroom uit het stopcontact thuis) als met 3-fase (krachtstroom) te laden. 

Chademo stekker

De Chademo stekker is in feite de Japanse snellaadstekker.  Auto's dewelke kunnen snelladen en zijn uitgerust met een type 1 stekker, gebruiken doorgaans Chademo. Deze ga je dan ook tegenkomen bij de meeste snelladers. In een half uur laadt de auto volledig op met deze stekker. Het nadeel is dat deze stekker alleen werkt met gelijkstroom (DC).

Combostekker (CCS)

Sinds 2017 is de combostekker de nieuwe Europese standaard voor snelladen geworden. Het grote voordeel van de combostekker is dat er zowel met gelijkstroom als met wisselstroom geladen kan worden. Binnen deze nieuwe standaard past de Mennekes stekker, maar de Chademo stekker niet.

Opladen fiets

De oplaadpunten voor elektrische fietsen bij u thuis of op het werk

De verkopen van elektrische fietsen, scootmobielen en scooters is sterk stijgende. Steeds meer mensen stappen over op een e-bike. De e-bike is een vervoermiddel dat steeds vaker voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. Ook studenten gaan steeds vaker met een elektrische fiets naar school.Tevens komen deze fietsers op locaties zoals horecagelegenheden en fietsenstallingen. Elektrische fietsers hebben daarom steeds meer behoefte naar oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Voor ieder vraagstuk op het gebied van oplaadpunten voor elektrische fietsen biedt Artecco een oplossing.

 

Bent u uitbater van een horecagelegenheid? Wij leveren ook oplaadpunten voor fietsen, volledig naar wens met bedrijfslogo of naar eigen ontwerp. Bied uw gasten een extra service, terwijl ze genieten op uw terras of in uw zaak.

Onze merken

Wij zijn onafhankelijk verdeler van laadpunten in België. Wij verdelen o.a. volgende merken: Alfen, EVBox, Zappi, Andersen, Ecotap, Powerdale, ... .