Steeds een volledig opgeladen auto

Een auto opladen met de oplader die bij de auto is bijgeleverd, is in feite enkel bedoeld voor noodgevallen. Deze noodlader kan bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer de auto leeg is en er geen oplaadpaal in de buurt is. Veelvuldig gebruik maken van deze noodlader kan meerdere gevaren met zich meebrengen. Bij een goede kwalitatieve laadpaal, dewelke juist geïnstalleerd is, is de kans dat dit gebeurt erg klein.

Wanneer je een elektrische auto hebt, is het dan ook fijn om toegang te hebben tot een eigen laadpaal. Een laadpaal laadt de auto aanzienlijk sneller op, waardoor je elke dag een volledig opgeladen auto hebt.

Veilig laden

Omdat elektrische auto’s een grote accu hebben, worden deze vaak een aantal uur onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de automaten afslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadpunt is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

Sneller laden

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto’s met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en uw netaansluiting, gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

Stroom verrekenen

Wellicht gaat u thuis de elektrische auto opladen en wilt u de geladen stroom verrekenen met uw werkgever of leasingmaatschappij. Of u plaatst een laadpaal voor het bedrijf en wil dat gebruikers betalen voor de geladen stroom. In tegenstelling tot een gewoon stopcontact, is dit met een laadpaal eenvoudig mogelijk. Een laadpaal biedt daarnaast functies om onder andere in te stellen wie mag laden, wanneer en tegen welke kost.

Meer info over je auto opladen via een laadpaal?


Wens je graag meer informatie over laadpalen waarmee je je auto kan opladen? Contacteer ons voor een afspraak, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen