Energieopslag met batterij van Artecco

Wat is duurzame energie en hoe werkt het?

Duurzame energie, ook gekend als groene of hernieuwbare energie, heeft geen negatief effect op het welzijn van de natuur. Denk hierbij aan zonne-energie of windenergie. Wanneer we inzetten op deze vorm van energie, beperken we de energie die opgewekt door fossiele brandstoffen. Hierdoor zal uw ecologische voetafdruk ook kleiner worden en stoot u minder schadelijke stoffen uit. Daarbij komt dat fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie, geen onuitputtelijke bronnen zijn die altijd maar voor energie gaan zorgen.

De voordelen van energieopslag met een batterij


Wanneer u uw energieopslag in een batterij voorziet, brengt dat heel wat voordelen met zich mee. Of u nu de energie van uw zonnepanelen of van uw warmtepomp wilt recupereren, met deze batterij zijn de mogelijkheden eindeloos.

  • Alle opgewekte groene energie kunt u zelf verbruiken, wanneer u wilt, zelfs 's nachts. Hierdoor hoeft u geen rekening te houden met nachttarieven of weekendtarieven.
  • Uw energiefactuur zal minder hoog zijn wanneer u minder energie van het net gebruikt. Hierdoor bent u onafhankelijk van een energieleverancier.
  • U wordt onafhankelijker van veranderende wetgevingen en kunt onbezorgd groene energie produceren en opslagen.
  • De energieopslag van een batterij biedt zekerheid bij storingen of black-outs. Op die manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over de toevoer van energie.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van energieopslag met een batterij?


Bent u voor uw bedrijf of woning nog op zoek naar een kwaliteitsvolle energieopslag in de vorm van een batterij? Dan bent u bij Artecco in Tessenderlo aan het juiste adres. Neem contact op met ons voor meer informatie of plan een afspraak in met ons team.