Een laadplein, mee met uw tijd

Elektrische wagens en e-bikes zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Tegenwoordig worden er veel elektrische fietsen of auto’s ingeschakeld voor woon-werkverkeer of als oplossing voor het fileleed in een stad of dorp. Een laadplein is de perfecte volgende stap naar duurzaamheid die een bedrijf, stad of gemeente kan zetten. De focus ligt hoe langer hoe meer op duurzaamheid. En hoewel dit voor veel bedrijven een leeg begrip is, is de installatie van een laadplein een duidelijk signaal. Vanaf 2026 is het voor bedrijven namelijk wettelijk verplicht om broeikasvrije bedrijfswagens te gebruiken. Ook steden en gemeenten nemen hun stappen voor een duurzame samenleving en investeren meer en meer in ecologische voorzieningen om hun stad aantrekkelijk te maken. Een laadpark is dan ook een logische volgende stap in het engageert van een bedrijf, stad of gemeente om duurzaamheid te omarmen. Als expert in laad oplossingen kan Artecco u adviseren bij het initiatief voor het opzetten van een laadplein, om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De voordelen van een laadplein voor bedrijven en gemeenten

De installatie van een laadplein is voor bedrijven niet enkel voor het milieu een verstandige keuze. Met een laadplein zorgt u ervoor dat laadpalen in een grote hoeveelheid aanwezig zijn. Als bedrijf kunt u uw medewerkers stimuleren om het woon-werkverkeer op een groene manier in te vullen. En kunt u samen met uw collega’s de ecologische voetafdruk van uw onderneming kleiner maken.

  • Met een laadplein zorgt u als bedrijf ervoor dat uw medewerkers gemotiveerd worden om met een elektrisch vervoersmiddel naar het werk te gaan.
  • Daarnaast is uw onderneming mee met haar tijd wanneer de nadruk op duurzaamheid gelegd wordt.
  • Via een laadplein is de laadzekerheid voor erg wat mensen gegarandeerd. Ook zullen gebruikers van e-bikes of elektrische wagens gemakkelijker een laadpunt terugvinden door de concentratie ervan. Op die manier geraakt iedereen na een lange dag werken ook steeds thuis.

Voor steden en gemeenten kan een laadplein een ideale stap zijn voor duurzame initiatieven voor burgers en toeristen

  • U toont aan burgers en toeristen dat u de doorbraak van milieuvriendelijke wagens ondersteund
  • Inwoners worden gemotiveerd om milieuvriendelijke vervoersmiddelen te gebruiken doordat ze deze op publiek toegankelijke plaatsen kunnen opladen

Een laadplein laten installeren door Artecco

Wanneer een onderneming, stad of gemeente een laadplein heeft opgenomen in de budgetten en over de ruimte beschikt voor deze oplossing, kunt u samen met ons de volgende stap in duurzaamheid zetten. Met onze kennis van zaken zorgen we ervoor dat de laadpalen van de beste kwaliteit zijn. Het is daarnaast ook mogelijk om uw logo te laten plaatsen op uw laadpalen, en zo uw laadpark nog persoonlijker in te richten. Zowel voor e-bikes als elektrische wagens kunt u laadpalen laten plaatsen op uw laadplein.

Bovendien zorgen we ervoor dat de installatie van uw laadplein niet ten koste gaat van uw elektrische installatie en er dus geen overbelasting optreedt.

Meer weten over de mogelijkheden van een laadplein?

Wanneer u zich wilt informeren over de mogelijkheden en voordelen van een laadplein, bent u bij ons aan het goede adres. Neem contact op met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw organisatie. Het team van Artecco bouwt graag samen met u aan een groenere wereld.

Offerte aanvragen