Een laadpaal laten plaatsen, een bron van comfort

De batterij van uw elektrische wagen kunt u opladen via een stopcontact of met een laadpaal. We raden u aan om een laadpaal te laten plaatsen en de oplaadbeurten via een stopcontact te beperken. De oplader die bij uw elektrische auto is geleverd, is in feite enkel bedoeld voor noodgevallen. Gebruik deze noodlader enkel wanneer de auto leeg is en er geen oplaadpaal in de buurt is. Vaak gebruik maken van deze noodlader is daarom af te raden. Bij een goede kwalitatieve laadpaal kunt u duurzamer omspringen met uw groene wagen, zal deze langer meegaan, en kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen.. Wanneer u een elektrische auto heeft, is het dan fijn om toegang te hebben tot een eigen laadpaal. Een laadpaal laadt de auto aanzienlijk sneller op, waardoor u elke dag een volledig opgeladen auto hebt. Schakel daarom Artecco in om uw laadpaal te laten plaatsen.

laadpaal op bedrijf

Waarom een laadpaal laten plaatsen

Wanneer u ervoor kiest om een laadpaal te laten plaatsen, brengt dat veel voordelen met zich mee. Zo kunt u duurzamer omgaan met de batterij van uw elektrische wagen, deze wagen sneller opladen en de stroom verrekenen.

  • Vaak worden de batterijen van elektrische auto’s enkele uren onafgebroken opgeladen. Wanneer u ervoor kiest om uw batterij op te laden via een stopcontact, wordt deze zwaar belast. Het kan zelfs tot een overbelasting van uw elektriciteitsinstallatie leiden of, in het ergste geval, kan er een brand ontstaan. Een laadpunt is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.
  • Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto’s met een grotere accu is het stopcontact bijna nooit een optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en uw netaansluiting, gaat het laden twee tot wel tien keer zo vlug.
  • Het is mogelijk dat u thuis de elektrische auto oplaadt en u de geladen stroom wilt verrekenen met uw werkgever of leasingmaatschappij. Of u kies ervoor om een laadpaal te laten plaatsen voor het bedrijf en wil dat gebruikers betalen voor de geladen stroom. In tegenstelling tot een gewoon stopcontact, is dit met een laadpaal eenvoudig mogelijk. Een laadpaal biedt daarnaast functies om onder andere in te stellen wie mag laden, wanneer en tegen welke kost.

Meer weten of zelf een laadpaal laten plaatsen?

Denkt u eraan om een laadpaal te laten plaatsen en wilt u hierover graag meer informatie ontvangen? Onze bedreven medewerkers helpen u graag verder. Neem dus vlug contact op met ons voor een afspraak, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen